Masszázsinfó

Egy kis ismertető a masszázsokról általában:

– a masszázs eljárásokat két külön álló vonal jelzi, az
Európai stílusú masszázsok: svéd, sport, gyógy, frissitő, reflex és aroma és mézmasszázsok
és az ázsiai-keleti stílusú masszázsok: indiai, kínai, meridián- akupresszúrás masszázsok, shiatsu melyeknek vannak találkozási pontjai, de mind más és más.

A masszázs hatásmechanizmusa:
– A masszázsok során egy sor élettani hatás jön létre, mely által bizonyos hormonok, endorfin termelődik, ami testi és lelki harmóniához vezet.
– A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete.
– A fogások során olyan kémiai anyagok termelődnek, melyek értágitó hatásuak és a vérkeringést serkentik, ezáltal a szövetek jobb táplálásához hozzájárul, élénkül a sejtek anyagcseréje
– Fokozódik a faggyú és verejtékelválasztás
– Keringésfokozás révén emelkedik a vérnyomás, pulzusszám, a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, fokozódik a légzés és a méregtelenitési folyamatok is.
– Erős, intenziv fogások élénkitő hatásuak, fokozzák a szervezet aktivitását,
– A nyugtató, simitó jellegű fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járul hozzá.
– Hozzájárul a test méregtelenitő folyamataihoz

A betegségekről elmondható, hogy a szervezet lelki, energetikai egyensúlyának megbomlásából alakulnak ki, aminek oka a gondolkodási mód helytelenségéhez vezethető vissza, de befolyásolják a magzati, csecsemőkori és kisgyermekkori traumák, lelki sérülések is. Mindenki úgy él, úgy érez, úgy cselekszik, ahogy gondolkodik. A gondolatok megjelenési helye a test. Akinek az egészsége rendben van, annak a gondolkodása is, ami azt jelenti, hogy nem szélsőséges. Mihelyt valami okból a gondolkodás kibillen (félelem, harag, düh, szorongás, betegség) az egységből, a testben áramló energiák egyensúlya is megbomlik. Ennek hatására pedig a sejtekben, a szervekben, az egész szervezetben eltérések alakulnak ki. Tehát sok esetben pszichikai tényezők járulnak hozzá az energiazavar kialakulásához, ezért az aggodalom, gond, szorongás, félelem, düh, túl nagy öröm betegséget hozhat létre!
Szerepet játszik a betegségek kialakulásában az életmód, az elfogyasztott táplálék milyensége és az a tudat, ahogyan azt megették, megitták! Tehát a tudatosság a táplálkozásra is kiterjed, ahogyan a napi életvitelre, a személyre szabott mozgásra, meditációra, pihenésre, alvásra, munkára és legfőképpen tanulásra.

EURÓPAI STÍLUSÚ MASSZÁZSOK:

Svéd masszázs: A svéd masszázs képzi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet. Fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent – pl. stresszes fejfájás -, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Masszázsfogásai, a – simitás, dörzsölés, ütögetés, gyúrás, váltott nyomástechnikák, vibrálás által testünk élettani feladataira, funkcióira gyakorolnak hatást. A keringési és anyagcsere folyamatok révén kiváltott ingerekre a test távolabbi részére is hatunk. Ezáltal maximális közérzetjavitó hatás érhető el, mely egyben harmonizálja is a testi funkciókat.

Sportmasszázs: Sport területén alkalmazott frissítő, bemelegítő, lazító, regeneráló masszázs. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól

Gyógymasszázs: részben a svédmasszázs alapfogásait, azok bővített távolhatásainak fogásait alkalmazza a test gyógyítása érdekében. A masszázs során a vérkeringés és nyirokkeringés fokozódik, az izomzat teljesítőképessége növekszik. Megszűnnek a bőr alatti kötőszöveti rétegben lévő feszülések, letapadások, hegesedések, ezáltal javul a test fizikai terhelése, egyoldalú statikai rendellenességek korrigálhatók.
Szegment masszázs: A vegetativ idegrendszer által, az idegszálak, az ingerületek szegmentális távolhatásait használják a masszázs során. Egy-egy kilépő idegszálhoz (szelvényhez) tartozó bőr, izom, csonthártya, csont, zsigeri szerv kapcsolható, igy élettani müködésében a vér és nyirokkeringés befolyásolása által hatást gyakorolhatunk rá.
Kötőszöveti masszázs:

Frissítő masszázs: Vérkeringés és közérzetjavító masszázs (hasonló a gyógy- és sportmasszázshoz).

Reflexmasszázs: alapja a bőrfelület, idegrendszeri pontok, zónák ingerlése által reflexhatás kiváltása a hozzátartozó szervekre, azok stimulálása. A reflexológia szerint 3 testrészen tükröződik az egész emberi szervezet, a fülön, a talpon és a kézen, így az egész szervezetre távolhatást lehet gyakorolni, az energiatorlódást és az energiahiányt egyensúlyba hozza. A betegség előfeltétele, hogy a szervezetben energiazavar lépjen fel. A reflex masszázs meg tudja szüntetni az energiazavarokat, és harmonizálni tudja a szervezetet, tehát betegségmegelőző hatású. A szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test, a lélek, a szellem harmóniáját. Az egyes reflex pontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre.
A reflexológiának szabályozó, kiegyenlítő és harmonizáló hatása van.

Aromaterápiás masszázs: az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással összefüggésbe hozható betegségben, melyeknek kezelésében az aromaterápia jó eredménnyel alkalmazhatóak relaxációt elősegítő és stresszt oldó hatásainak köszönhetően.
Orosz-tibeti mézmasszázs: Az orosz – tibeti mézes masszázs nem egy hagyományos masszázs, mivel a kezelés során a masszőr nem alkalmazz a hagyományos gyúró, rezegtető, ütegető mozdulatokat. A masszázs során a méz jótékony hatásait használják fel a kézi vákummasszázs technikájával. Ennek a kezelésnek több évszados hagyománya van a kínai-tibeti gyógyászatban, és az orosz népi gyógyászatban. Fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfajdalmak, ízületi problémák esetén, illetve ezen problémákat gyógyítja. Gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapitásra, méregtelenitésre és salaktalanitásraa is alkalmazzák. A mézben rejlő tápanyagok a bőrt megfiatalitják, feszesebbé teszik.

ALAFORMÁLÓ ÉS MÉREGTELENÍTŐ MASSZÁZSOK:

Nyirokmasszázs: A szervezet védekező rendszerének müködését segiti. A szervezet nyirokproblémáját jelzik a bekeményedett nyirokcsomók, melyek a bekerülő kórokozókat, idegen- és méreganyagokat szűrnék ki. A masszázs során segitjük a nyirokutak áramlását, a reflexzónák masszázsa során egyfajta csökkenő és növekvő nyomásterápiát alkalmazva hatást gyakorolunk a bőrre, és a bőr alatti szövetekre, igy fokozva a keringését.

Cellulitmasszázs: A nyirokmasszázs méregtelenitő hatását ötvözi a vákuum terápiával. Ezek hatását fokozza az aromaterápiás testtekercselés, mely a keringés fokozásán át segiti a szöveti réteg méregtelenitését, bőrszövet kisimulását. Speciális krémek és olajok növelik a hatásmechanizmusát.

Vákuum (köpölyözős) masszázs: a kézi nyirokmasszázs egy speciális formája. Az eljárás egyesíti magában a hagyományos köpölyözést és a nyirokmasszázst. Vérkeringést, nyirokkeringést javító, és immunrendszert aktiváló hatását többféle probléma esetén is felhasználhatjuk,
sajátos technika felfokozza a nyirokáramlást, és a vérkeringést. A nyirokkeringés akár ötvenszeresére is felgyorsulhat, ami biztosítja a salakanyagok elszállítását a szervezetből. A kezelés hatására felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje. A felgyorsult keringés következtében erosödik a szervezet zsírégetési folyamata. Megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A petyhüdt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását az eész testen egyaránt segítheti.
Alkalmazható cellulit megszüntetésére, megelőzésére, terhességi csikok kezelésére, bőrfeszesitésre, méregtelenitő kurák kiegészitésére, (megfelelő hatóanyagú krémekkel alkalmazható a hatásfok növelhető) végtagokon jelentkező ödémák kezelésére. Ajánlott heti 2-3 alkalommal , átlagosan 10-15 kezelés javasolt.

KELETI STÍLUSÚ MASSZÁZS infó: a a harmónia és az egyensúly helyreállítása.

Shiatsu masszázs: Az ősi, tradícionális kínai orvosláson alapuló masszázstechnika, mely Japánban fejlődött ki. Az akupresszúra és a masszázs speciális kombinációja, és a jóga bizonyos elemei is fellelhetőek benne. A shiatsu szó maga, újjnyomást jelent, ezt alkalmazzák a szervezet meridián pontjain nyomás kifejtésére. A shiatsu masszázs célja, hogy biztosítsa az energia szabad áramlását, és a test energia kiegyenlítődését, és megfelelő elosztását a test meridián rendszerében. Mivel a shiatsu masszázs holisztikus szemléletű, tehát az egész embert kezeli, így rengeteg szervi problémára és betegségre kínál megoldást, gyógyulást. Különösen alkalmas mozgásszervi elváltozások gyógyítására, de hatékony a belső szervek és az idegrendszer kezelésében is. Használják még migrén, hátfájdalmak, nyak és vállmerevség, illetve anyagcsere zavarok esetén is. Alkalmas még a csökkent nemi vágy, stressz, szorongás, álmatlanság, fáradtság, allergia kezelése esetén. Egészségmegőrzés és betegség megelőzésben is fontos szerepe van, hiszen erősíti testünk védekezőképességét, hozzájárul a jó közérzethez.
Indiai masszázs: Az ázsiai masszázs illóolaj központú változata. A végtagok test-távoli része felé dolgoznak, de nem gátolják a véráram útját. A meridiánokra nyomást gyakorolnak, lassan komótosan, nyugtatólag. Lassan haladnak a végtagok távoli része felé. Lényeges univerzális fogása a szeretetteljes, erőteljes simítás a keringés irányába, és a hangsúlytalan, de testérintő simítás ellentétes irányban, mellyel a “rontó energiákat leveszik”. Az illóolajok aromájukkal és diffundálásukkal hatnak a test élettanára. A kezelés közbeni meditáció és a mély relaxáció itt az igazi siker titka.
– A jellegzetes mozdulatsor lassú, gyengéd simításokat, lendületes, élénkítő mozdulatokat és olyan felmelegítő technikákat tartalmaz, mint a dörzsölés és az összenyomások
– A masszázs betegségmegelőző, vérkeringést serkentő, amely segít a testi-lelki harmónia megteremtését.
– A legtöbb indiai masszázs magában foglalja az ujjakkal végzett enyhe ütögetést , gyúrást, a dörzsölő és összenyomó mozdulatokat, valamint az akupunktúrás pontok masszírozását is .Stimulálhatók ezek a pontok körkörös nyomásokkal és más masszázstechnikákkal, s ezáltal hatnak a belső szervek, szervrendszerek működésére is
Kínai masszázs: A Kínai masszázs a legősíbb masszázs terápia. A sárga császár orvosi könyvében maradt először írásos nyoma. Energetikai elven működik. YIN és JANG (Föld – energia és kozmikus – energia egyensúlya.) egyensúlyra épül, ugyanúgy, mint az akupunktúra, vagy szelídebb megoldású akupresszúra. Fogásai, csak hasonlóak a nyugati technikához, de mégis mások. Meridiánok nyomkodásával dolgoznak a végtagok testtávoli vége felé, de mégis figyelembe veszik a keringés irányát. Ez a különleges és nehéz ebben a technikában, hazánkban itt tévednek igen sokan a végrehajtásban, tanításában.

Meridián masszázs – Akupunktúrás masszázs: W. Penzel nevéhez fűződő akupunktúrás masszázs, melyet meridián masszázsnak is neveznek, egy masszírozó pálcával végzik. A meridián vonalon haladó energiák sebességét normalizálják vele. Az akupunktúrás pontokat vibrációs eszközzel serkentik. Szervek működési zavarainál, krónikus fáradtság esetén, vagy betegség megelőzéseként, preventív alkalmazzák

Shiatsu masszázs:

ENERGETIZÁLÓ, RELAXÁLÓ MASSZAZSinfo :

Mouri(tan) mauri – masszázs: A tengeri szigetvilág népeinél gyakorolják ezt a csodálatos, zenére végzett, bő olajos, alkarral simító, tenger ringató hullámzását utánzó, lazító masszázst. Teljes átszellemülést, ritmus érzéket kíván a masszőrtől. A masszőr könnyű, laza ruhát visel, két karja válltól szabad (csupasz). A páciens kellemes melegben minimál ruhadarabbal letakart nemi szervvel, mezítelenül fekszik az asztalon. Teljes testtel kell végezni a mozgást, szinte egy masszázs-balettnek lehetne nevezni az egészet. Csupán az alkar ér a páciens testéhez. Végtagokon a hangsúlyos nyomás a keringési iránnyal megegyezik, visszafelé hangsúlytalan az alkar simító hatása. (Hangsúlyos a hullám toló hatása és hangsúlytalan a csendes visszafolyás, s ezek váltakoznak ringató ritmusban.)
A masszázs elve, hogy a masszőr nem gyógyít, hanem abban segít, hogy a testnek beinduljanak a saját öngyógyító képességei, felszabadítva az életerő tartalékait. A kezelés az egész testen történik, egy speciális asztalon. Az intimnek tartott testrészek törülközővel vannak letakarva. mozdulatait használva segíti a test és az elme közötti energiaáramlást a ritmusos zenére. A kezelésnek számos jótékony hatása van a fentebb említetteken felül. Segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon a vér, a nyirokáramlás és a különféle reflexzónák ingerlése által, valamint megszünteti a csontrendszer és a belső szervek megbetegedéseit. Szellemi szinten oldja a feszültséget, relaxál, kiegyensúlyozza az agy bal és jobb agyféltekét és egyensúlyban tartja a szervezet energiaszintjét. Tapasztalatok szerint kezeli a depressziót és a komplexusokat. A kezelés időtartama 60 perc.

Lomi-Lomi masszázs:
A Lomi-lomi masszázs a Hawaii szigetekrol származó, különleges technikát igénylő masszázsfajta, amit az őslakosság féltve őrzött titokként kezel a mai napig is. Eme technika elősegíti az emberi test izomcsomóinak és stresszes állapotának oldódását.
A bioenergia áramlás segítségével energiát juttatunk a kezelt testrészekbe, ez segítségére van a testi-lelki egyensúly stabilizálásának. A masszázs különleges technikát igényel, melyet relaxációs zene, illatgyertyák és füstölők alkalmazása egészít ki, melyek elősegítik a test teljes ellazulását. A masszázshelyiség szellős és tágas legyen, melyhez társulnak a speciális masszírozó ágy és a megfelelő vivőanyagok (aromás olajok): szezám, mogyoró, kukorica, illetve különböző speciális, illóanyagot tartalmazó testápoló krémek
A masszírozást a kéz és az alkar, illetve a könyök váltott nyomástechnikájával végezzük, ügyelve a megfelelő technikára. Nagyon fontos, hogy a kezelés alatt – teljes nyugalomban – csendes munkát végezzünk, és a nem-masszírozott testrészek fürdőlepedővel takarjuk be.

ÉRZÉKI, PÁRKAPCSOLATI MASSZÁZSinfo

Kényeztető tantra masszázs: kényeztető tantra masszázs nem azonos a szexmasszázzsal. Az alapvető különbség, hogy míg a szexuális masszázs a nemi szervekre koncentrálódik, addig a kényeztető masszázs érintheti a nemi szerveket is, de nem azokra fókuszál.
A tantra masszázs a lélek simogatása a testen keresztül, a szexuális energia életre hivása a cél. Elsődleges célterülete a bőr, mely tele van idegvégződésekkel, éppen ezért erőteljes reakciókra képes. A masszázs során hangulatos, gyertyafényes környezetben a masszázs során érinti az erogén zónákat és intim területek környékét. A partnerkapcsolatok testi és érzelmi fenntartásához szükséges az érzékiség és a szexualitás is. A nemi aktus egymagában tartósan nem pótolhatja azt az érzést, hogy az embert bensőségesen szeretik, ha a szeretett emberrel az egyetlen testi érintkezés csak is a nemi aktusra szorítkozik. Az a legkellemesebb, ha a partnerünk az, aki az érintés, a masszázs, az örömszerzés élményében részesíti. A tantra megmutatja, hogy használjuk az élet és a szexualitás energiáit, hogyan olvasszuk egységbe a testet és az értelmet, hogy a szexuális energiák által a legélménytelibb állapotok átélését tapasztalhassuk. A tantra a szexuális energia feletti kontroll, mely az egész testre kiterjedő orgazmus állapotának átéléséről szól, vagyis a tantra mélyen ellazít , fiatalító és gyógyító tapasztalat, mely felkelti és fokozza az élvezet átélésének képességét.

Csúszka masszázs alapvetően az olajos masszázsok közé tartozik. Különlegessége, hogy a masszőz az alanyát nem (csak) kezével, hanem teljes testével masszírozza (fenék, mell, combok) így fokozva a vérkeringést és az izgalmi állapotot. Egy tapasztalt masszőz könnyedén a csúcspontra juttatja a férfit, ám a csúszka masszázs lényege mégis a folyamatos inger fenntartása és az erotikus légkör fokozása.

Szexmasszázs: Az érzéki masszázs művészete. Gyakran szexuális tartalmat is értünk alatta, pedig legtöbb fajtájának ehhez semmi köze, mert egyfajta kapcsolatjavító érzéki masszázsról beszélhetünk, ami egy kapcsolat során előjátéknak is felfogható.
Mint ahogy a szexualitás is sokkal több, mint szeretkezés, hasonlóan a masszázs, főleg az erotikus masszázs sokkal több, mint szexus. Még csak nem is a szeretkezés bújtatott neve és formája, bár sokszor arra használják.
Persze idővel rájön az ember, mennyivel kellemesebb, ha valaki más, történetesen partnere az, aki az érintés a masszázs az örömszerzés élményében részesíti. Kísérleti és tapasztalati tény, hogy az érintés kedvezően befolyásolja fizikai állapotunkat és hangulatunkat, az erotikus masszázsra ez pedig fokozottan igaz.

Partnermasszázs: A masszázs a test jóleső ellazítása. Partnerünk masszírozása ennél jóval több. Egy könnyű (és meghitt hangulatú) masszázs nemcsak ellazítja a testet, és kellemes közérzetet teremt, hanem erősíti, harmonikussá teszi párkapcsolatunkat, segít feldolgozni közös problémáinkat. Az élmény közös, hiszen az egymásra figyelés élményével mindketten gazdagabbak leszünk, akár adjuk, akár kapjuk a masszázst. Amikor partnerünket szeretnénk megmasszírozni győződjünk meg arról, hogy mi magunk is kellően el vagyunk lazulva, egyébként a tagjainkból áradó feszültség megakadályoz abban, hogy a kívánt, lazító hatást elérjük. Válasszunk tehát olyan helyet, időpontot, amikor a feltételek ideálisak, és iktassuk ki azokat a tényezőket, amik megzavarhatnak bennünket. Bátran kapcsoljuk ki a csengőt és a telefonunkat, nem fogunk semmiről lemaradni

Lingam masszázs: az erotikus masszázs egyik fajtája. Ebben az esetben a nő kényezteti partnerét, tehát a masszázs nem más, mint a férfi nemi szervének izgatási technikája. A lingam masszázs a tantra egyik kedvelt módszere. A tantra egy rituális rendszer, mely sajátos hozzáállással viszonyul a szexualitáshoz. A tantra lényege a lassú gyönyör, az orgazmus minél lassabb elérésére törekszik, hogy ezáltal minél nagyobb örömet érhessünk el. Ebből kiindulva a lingam masszázsnál az elsődleges cél nem az orgazmuson van, hanem azon, hogy partnerünk minél több és minél intenzívebb örömben részesüljön.

Jóni masszázs (yoni masszázs): a jóni szanszkrit eredetű szó, és a Tantrában nagy szeretetnek és tiszteletnek örvendő szentelt teret (templomot) jelent. A jóni-masszázs párja a lingam-masszázs, vagyis a férfi nemi szervének masszírozása. A masszázs segítségével a nő könnyebben lesz képes bizalmat és intimitást kiépíteni partnerével. Nem véletlen az sem, hogy szexuálterapeuták akkor is ajánlják a technika elsajátítását, ha a nő komoly szexuális traumát élt át, vagy képtelen a belső szexuális gátakat lebontani. A jóni-masszázs célja nem az orgazmus elérése, hanem az ahhoz vezető örömteli út megtapasztalása. A masszázs lényege, hogy mindkét fél örömét lelje a technikában, és ne az olykor már kényszerű kielégülést erőltesse. Ha a férfi elsajátítja a jóni-technikát, ezzel hozzásegíti partnerét ahhoz, hogy ellazuljon és megismerje belső, női dimenziót. Amennyiben a masszázs mellékhatásaként az orgazmus is bekövetkezik, az sokkal intenzívebb és az egész testre kiterjedő élmény lesz.

Lapcsoportunk tagjai

escorthungary.hu | masszazsbeszamolok.com | szex0-24.com | szexbaszamolok.com | szexma.com | szexpartner-lanyok.com

© 2020 Szex 0-24